Koronavirüs İle QR Kod İle Pazarlama Yeniden Canlandı

Koronavirüs en hafif tabirle tüm dünyayı sarstı. Uzmanların son 100 yıldan bu yana en kötü durgunluk olarak gördükleri sürecin ortasında, sosyal mesafe, güvenlik ve temassız yani QR kod ile pazarlama gibi kavramlar norm haline geldi.

İş dünyası, salgının etkilerinden kurtulmak için yeni etkileşim ve teknolojilere kendilerini geliştirmek amacıyla uyum sağlamalıdır. Bu yollardan birisi de yeni olmasa da pandemi ile birlikte olağan bir şekilde kullanılmaya başlayan QR kodlarının (Hızlı Yanıt Kodları) kullanılmasıdır. Şimdi QR kodlarından ve işletmelerin COVID-19 sırasında pazarlamalarını geliştirmelerine nasıl yardımcı olduklarından bahsedelim.

 

QR Kodları Nelerdir?

POS sistemleri popüler hale geldikçe, barkodlar da kullanılmaya başlandığı yıl olan 1960’lardan bu yana yavaş yavaş popülerliğe yükseldi. 1994 yılında QR kodları ortaya çıktı. Bu yeni teknoloji, barkod sistemlerinin 20 basamaklı okuma kapasitesini 7000 basamağa çıkarmıştır. Aynı zamanda QR kodlarının artan okuma kapasitesinin, barkod teknolojisinden on kat daha hızlı olduğunu kanıtlanmıştır.

QR kodlarında çok daha fazla veri noktası mevcut olduğundan kullanım alanı oldukça geniştir. QR kodlarını iş konferansları ile sunumlarda, kartvizitlerde ve hatta binalarda bulabilirsiniz.

QR kodları çoğunlukla aşağıdakiler gibi çeşitli verileri tutmak için kullanılır:

  • Hoş geldiniz, teşekkür ederiz gibi basit metin mesajları,
  • E-posta adresleri, iletişim numaraları ve adresler,
  • Web sitesi URL’leri,
  • Çeşitli uygulamaları indirmek için bağlantılar,
  • Kredi kartınız veya banka hesabınıza ilişkin bilgiler,
  • Çevrimiçi kimlik doğrulama,
  • WiFi kimlik doğrulaması.

 

Koronavirüs Sırasında QR Kodları ve Temassız Pazarlama

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, bir kişi hapşırdığında veya öksürdüğünde ağzından veya burnundan sıvı damlacıklar püskürtür. Koronavirüsü olan bir kişi hapşırdığında, öksürdüğünde veya toplum içinde konuştuğunda, ağzından veya burnundan püskürtülen su damlacıkları çevresini kirletebilir. İnsanlar çevreyle temas ettikçe de virüsü yakalayabilirler. Bu nedenle, herkese sosyal mesafelerini korumaları, yüz maskelerini takmaları, ellerini yıkamaları ve sık dokunulan yüzeyleri sterilize etmeye devam etmeleri önerilir. Ancak bu durum işletmelerin çalışmalarını son derece zorlaştırıyor. Özellikle restoranlar, oteller, kültürel mekanlar vb. dahil olmak üzere sosyal misafirperverlikle ilgilenen işletmeler kısıtlamalardan etkilenmekte. Bu süreç ile birlikte hem sosyal mesafeyi teşvik eden hem de işletmeleri tamamen işlevsel tutmayı mümkün kılan temassız pazarlama ortaya çıktı. Temassız pazarlamanın en önemli oyuncularından birisi de QR kodudur. İşlem için minimum 25 cm mesafe gerektirir ve işletmenin müşterilerinin sık kullandığı yüzeylere dokunmasını engeller. Şimdi işletmelerin bu günlerde QR kodlarını nasıl kullandığına bakalım.

Restoran Menüleri İçin

Restoran işletmecileri, restoranlar yeniden yemek yemek için açılmaya başladığından beri hem kendilerinin hem de müşteriler için güvenli kalması amacıyla güvenli bir ortam sunmaya çalışıyor. Menü restoranlar için birinci sıradaki pazarlama kanalıdır. Atılan popüler adımlardan biri, menüleri görüntülemek için QR kodlarının kullanılmasıdır. QR kod masada veya restoranın girişinde mevcuttur. Müşteriler QR kodu tarayarak restoranın menüsünü açabilir, sipariş vermeye hazır olduklarında bunu fiziksel bir menüye dokunmak zorunda kalmadan yapabilirler. Bu dijital menüler restoran yöneticileri için de kullanışlıdır. Menüyü kolayca değiştirebilir, bir yemeğin mevcut olmadığını söyleyebilir veya dijital yollarla indirimler sunabilirler. Dolayısıyla qr kod ile pazarlama olarak akla ilk gelen restoranların dijital menü geçişleri olmuştur.

Başliksiz 1 

 

Oteller için QR Kod ile Pazarlama

Otelcilik sektörü, yaratıcı pazarlama için QR kodlarını kullanıyor. İçerikler, takipçilerle etkileşim kurmanın harika bir yoludur. Otel endüstrisi, markanın sosyal medya profillerine bir QR kodu içeren bir e-posta pazarlama kampanyası gönderebilir. Kod, e-posta abonelerine mobil cihazlarında sosyal medya bağlantılarına erişim sağlayacaktır. Müşterileri takip ederlerse, indirim kazanma şansı için çekilişe giriş hakkı elde edebilirler. Oteller, Instagram gönderilerinin gücünü tam anlamıyla kullanıyor. Genellikle Instagram gönderilerine bağlantı koyamazsınız; kullanıcıyı web sitesinin linkine tıklaması için biyografiye gönderebilirsiniz. Ancak bunun bir çözümü var; oteller, gönderilerinde QR kodlarını kullanabilir, böylece müşteriler özel teklifleri görmek için onları tarayabilir. QR kodları tüm dijital platformlarda ve hatta otel iş sunumlarında dahi kullanılabilir. Böylece müşterileriniz kodu nerede olurlarsa olsunlar kullanabilirler.

Tıpkı restoranlarda olduğu gibi, oteller de müşterilerinden geri bildirim istemek için QR kodlarını kullanabilir. QR kodu, misafirlerin kodu taraması ve telefonlarından geri bildirim formunu doldurması için müşterinin odasındaki bir masaya yerleştirilebilir. COVID-19 pandemisi sırasında, otel yöneticilerinin müşterilerinin sağlık ve güvenliğini sağlayabilmesi için önemli bir araç olarak QR kodlarını kullanabilirler.

 

COVID-19 sırasında işletmenizi yeniden açmayı veya yönetmeyi düşündüğünüzde, QR kodları yardımcı olabilir. QR kodlarını çeşitli şekillerde kullanabilirsiniz, hepsi sizin yaratıcılığınıza bağlı. Alışveriş merkezleri, ziyaretçilerin bilgi toplamasına izin vermek için bir süredir QR kodlarını kullanmakta. QR kodlarını oluşturmak için, kullanıcıların daha sonra yazdırılabilecek veya dijital olarak kullanılabilecek QR kodu görüntüleri oluşturmasına olanak tanıyan birçok ücretsiz ve ücretli araç bulunmaktadır. Bu belirsizlik dönemlerinde, QR kodlarıyla güvenlik önlemleri önermeniz müşterilerinizin markanıza karşı güven duymalarını sağlayacağı için önemlidir.

QR kodları, günümüzün koronavirüsten etkilenen zamanlarında temassız pazarlamayı uygulamanın bir yoludur. Bu makalede, QR kodlarının ne olduğunu, hangi işletmelerin bunu zaten kullandığını ve bugünün işleri için neden önemli olduğunu tartıştık.

İşletmeler başarılı olmak için değişen zamanlara uyum sağlamalıdır. Bu nedenle QR kodları gibi teknolojileri dahil etmeyen işletmeler, tüketicilerinin sağlık ve güvenliğini garanti etmekte daha zorlanabilir. İşletmeler, QR kodlarıyla müşterilere restoran menüleri, özel teklifler ve yarışma eşantiyonları sunabilir.

 

Önemli nokta: Kullanıcı Deneyimi

Bir çok cafe, restoran ve otel hatta zincir restoranlar QR kodlu menüyü geçtiler fakat alışkın olmadıkları ve hesaba katmadıkları bir şey vardı “UX yani kullanıcı deneyimi”. QR kodların arkasına yerleştirilen ve çoğu pdf ya da jpeg olan onlarca sayfa menüde müşteriler diledikleri gibi hareket edemediler.

allzin bu konu üzerine 5 yıldır kullanıcı deneyimini analiz ederek ilerlediği için pazarda en kolay kullanımlı QR menüyü sundu ve qr kod ile pazarlama olarak düşünüldüğünde 2.3 milyon sayfa ziyareti yakaladı.

Siz işletmenizde QR menü kullanıyor ve müşterinin buna alışamadığını düşünüyorsanız lütfen bizden ücretsiz danışmanlık ve QR menü hizmeti alın. Ya da hiç başlamadıysanız hemen başlayın detaylar partner.allzin.com/qr-karekod-menu sayfasında.

allzin App Store ve Google Play‘den indirin ve QR kod olmadan da menülere erişmenin keyfini sürün.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.